skip to Main Content

Wie zijn wij

Rederij Spakenburg is een onderneming van Paul & Francisca Schuurman

Paul en Francisca hebben het roer omgegooid, schoon schip gemaakt, zijn van wal gestoken en letterlijk het huwelijksbootje ingestapt!

Al van jongs af aan
Paul zit het varen al van jongs af aan in zijn bloed. Toen zijn ouders een botter kochten was hij 10 jaar oud. Sindsdien is varen een onderdeel van zijn leven. Paul kocht zijn eerste boot toen hij 16 was, een BM (zeilbootje) daarna volgden er meer: een zeilsloep en daarna zijn eerste botter.
Francisca was ook vaak op het water te vinden. Vaak ook op hetzelfde water. Francisca hield het alleen bij een sloepje.

Beroemde muziek-, en filmproducent/-regisseur
Naast dat beiden affiniteit met boten hebben, hebben zij dat ook met muziek. Paul is als directeur van The Van Mobile Studio’s een beroemd muziek-, en filmproducent/-regisseur. Veel producties van binnen- en buitenlandse artiesten zijn van Pauls hand.

Francisca heeft als accountant altijd op gerenommeerde kantoren gewerkt waarbij zij veel cliënten uit de muziekwereld heeft bediend. Zij heeft daar leuke en muzikale contacten aan overgehouden.

Het schip
De gezamenlijke interesses hebben erin geresulteerd dat toen dit schip op hun pad kwam, zij tig ideeën kregen hoe met dit schip een unieke onderneming te creëren. Zij aarzelden niet lang, kochten samen het schip en richtten een gezamenlijke onderneming op. Rederij Spakenburg was geboren!
Paul vaart u als kapitein van het schip moeiteloos over het water en Francisca staat u als organisator en gastvrouw ter zijde met raad en daad.

Muziek en theater op het water
In het verlengde van Pauls werk als muziek- en filmproducent/-regisseur gaan Paul en Francisca hun vaararrangementen combineren met muziek en theater. Als u een vaararrangement boekt, kunt u optioneel kiezen voor livemuziek tijdens uw vaartocht. Informeer naar de mogelijkheden.

Tevens gaan Paul en Francisca culturele avonden organiseren waarbij u een avondvullend programma krijgt aangeboden. Hierbij kunt u onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes op het dek van het schip genieten van prachtige livemuziek of een geweldige voorstelling. De idyllische kleuren die op het water verschijnen wanneer de zon ondergaat maken de avond compleet.
Houd de website in de gaten voor deze unieke vaararrangementen.

Voor alle overige unieke vaararrangementen zie ‘Vaararrangementen’.

Onze vloot

Ons schip Francisca

– Type schip Luxe Motor

– Bouwjaar 1922

– Materiaal  Staal geklonken / gelast

– Motor Daf 1160 6 cilinder 125 kw

– Generator 3 cilinder Deutz  220v/380v

– Lengte 2820 cm, breedte 491 cm

– Tonnage 119 ton

 

Onze botter UK67

– Type schip Zuiderzee botter

– Bouwjaar 1911 werf Kok Huizen

– Materiaal eiken en staal

– Zeiloppervlak 100m2

– Motor Daf 575 80 Pk

– Lengte 1510 cm, breedte 470 cm

– Tonnage 24 ton

Back To Top